Održana završna radionica projekta COMON

U srijedu, 13. prosinca 2023. održana je završna radionica projekta COMON – Monitoring obalnog područja koristeći višeskalne metode za dionike, javnost i medije na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu.

Radionicu je otvorio izv.prof.dr.sc. Neno Torić, dekan Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu nakon čega je uslijedila prezentacija Andree Smolić, mag.iur. i Mislava Bradvice, mag.iur., iz odvjetničkog društva BRADVICA MARIĆ WAHL CESAREC.

Gostujuće predavanje Suradnja sveučilišta s industrijom: Prednosti i izazovi održala je dr.sc. Danica Ramljak, Viša Savjetnica Svjetske Banke za znanost i inovacije.

Voditelj projekta prof. dr. sc. Roko Andričević održao je prezentaciju provedenih aktivnosti projekta, te su uslijedile prezentacije:

  • Razvoj i rezultati numeričkih modela za priobalne vode, mr.sc. Sanja Grgurić
  • Višeskalni pristup monitoringa kakvoće vode u priobalju, doc.dr.sc. Morena Galešić Divić
  • Primjena novo-razvijenih driftera u multimodalnom monitoringu priobalja, izv.prof.dr.sc. Vladimir Divić
  • Dizajn i izrada web portala za on-line prikaz kvalitete voda, Josip Križan, mag. inf. et math.

Projekt COMON – Monitoring obalnog područja koristeći višeskalne metode (KK.01.1.1. 07.0033) započeo je 21. prosinca 2020. godine, a proveo ga je nositelj projekta, Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu u suradnji s partnerom Zelena infrastruktura d.o.o.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 914.377,24 EUR-a, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 734.982,46 EUR-a.

Promo video završetka projekta COMON